taky nějaký povinnosti :)  

úterý 24. února 2009

Abyste si nemysleli, že se tu furt jen flákáme a máme se jak prasata v žitě, tak vám přiblížím, jak to tu máme se školou.

Zapsaly jsme si 4 předměty, protože pro nás nemá význam se nějak víc snažit, když nám stejně doma nikdo nic neuzná. A k získání 10 kreditů, co potřebujeme, aby nám byl Erasmus uznanej ,to bohatě stačí.

Jako první jsme vyřešily s naší koordinátorkou Mojcou "Practise Teaching". Na praxi budeme chodit tři tejdny v dubnu, projdeme si všechny třídy 1. stupně, budeme tam společně (asi ve dvojicích) se slovinkama, budeme se koukat a kredity dostaneme za to, že pro děti připravíme nějakou prezentaci o ČR. Na tohle se fakt hodně těšíme.

Ve středu máme "Excursions, Expeditions and Going to the Mountains" :). Asi je jasný, proč jsme si to zapsaly. :) Chodit na vejlety do hor a za to dostat 8 kreditů? Jasně! :) Jenomže realita nás trošku překvapila. Nejenže to je teorie, ale vyučující neumí vůbec anglicky. Takže tam sedíme, nudíme se a nevíme o co jde (což je samozřejmě normální :) ). Naštěstí je pan učitel ale vstřícnej a z toho, co jsme pochopily po hodině, při česko-slovinsko-anglické debatě nad tím, co my tam jako budem dělat, to snad nějak půjde. Chudáci slovinci nám budou muset přeložit skripta do angličtiny, abysme byly aspoň trochu v obraze, a pak, v česko-slovinský dvojici, vypracujeme nějakou seminárku. A na výlety teda taky pudem. :) Asi dva nebo tři. :) Tohle bude hodně vtipný.

No další vtipnej předmět bude "Vocal - Instrumental Education". Tady jsou asi taky, jako u nás, na tu hudebku dost vysazený a tak tenhle předmět je rozdělenej do 2 částí, který si můžete vybrat. My jsme si vybraly zpívání a klavír. O klavíru ještě nic nevíme, páč pančelka je nemocná. Ale včera jsme byly na zpívání. úúúúú. :D Jsme skupina pouze češek, což je hodně dobrý, protože se může mluvit celou dobu v AJ a může s náma dělat, to co chceme my. Ale to zpívání. :) Celej minulej semestr jsme se tomu vyhnuly, ale tady tomu neutečem. Včera si nás každou velmi důkladně proklepla a někdy až podusila. :) Ale je hodná a člověk z toho nemá žádný traumata, takže myslím, že to pude. :)

Poslední předmět je "Foreign Language". Tam jsme byly taky včera. Přišly jsme do třídy, kde bylo tak...50...lidí ze sociální pedagogiky. Tento semestr tady jde o to, že každej si připraví prezentaci na nějakej sociální problém. Tý jo, ale ty 4, co jsme včera viděly. WOW. Vylízt před ně s našima prezentacema (taky si máme nějakou připravit...na cokoli, co by je mohlo zajímat), bude chtít hodně odvahy. Asi pudem až někdy ke konci, až budou ti horší, co se teď ještě do toho moc nehrnou. :)

....to be continued....

AddThis Social Bookmark Button


1 komentářů: to “ taky nějaký povinnosti :)

  © Blogger template Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP