víkend a něco okolo toho  

pondělí 9. února 2009

Nejdřív se vám musíme omluvit, že nám to tak dlouho trvá sem něco napsat. Ale nejdřív byly problémy s připojením k netu (teď už jsme všechny online), pak nebyl čas a když byl, tak nás ovládala hrozná únava. Teď jsem sice taky hrozně unavená, ale cítím se provinile, že tu nic není, tak sem něco stručnýho zplodím (a slibuju, že donutím holky sem taky psát! ;) )


Zůčastnily jsme se tří takovejch větších akcí a samy jsme podnikly dvě. V pátek ráno jsme si vyzvedly kartičku studenta Univerze v Ljubljani (která je mimochodem fakt krásná, ISIC hadr), našly Spar, nakoupily a byly děsně unavený.Večer jsme tady na koleji byly na fotbálkovým turnaji, kde jsme postoupily do semifinále, který se bude hrát nikdo neví kdy.
V sobotu jsme podnikly cestu do BTC (super velký nákupní městečko) abysme si pořídily takový ty nezbytný drobnosti k zvelebení pokoje jako košíčky, kytičky, skleničky atd. No a večer jsme šly s ostatními Erasmus studenty na basketbalové utkání Bosna Sarajevo versus Olympija Unijon. A to bylo hodně zábavný. Ti co tomu rozuměj říkali, že to byla strašná úroveň, ale nás amatéry to bavilo. :) Hlavně roztleskávačky a bosenskej kotel nechutnejch fanoušků, který měli potřebu se svlíkat do půl těla. Bosna sice měla mohutnější podporu (tak ono chudákaům domacím tam přišli dědové s vnoučaty, zamilovaný párečky, školou povinné partičky dětí a my Erasmáci a od toho se nějaká podpora dá těžko čekat), ale nakonec stejně vyhrála Ljubljana. Poté jsme poprvý navštívily Parlament Pub, ochutnaly Laško pivo, zakonverzovaly si v aj i čj a spokojený šly spát. :)
V neděli byl naplánovanej společnej oběd v pizzerii Foculus a pak muzeum. My jsme byly v nějakým, kde byla spousta ptáků, kamenů a mumií a asi to mělo co dělat se Slovinskem. Nikomu se to moc nelíbilo, ale paním učitelkám ano (jakože nám :) ), protože to bylo velmi pěkně didakticky připraveno.

Kdybych nebyla tak unavená, tak to třeba popíšu detalnějc, ale fakt to nejde. :) Dneska jsme totiž strávily dvě hodiny na imigračním kvůli residence permit a bylo to dost náročný. A teď tu je tak krásně, že asi pudem na procházku. A večer jdem na jazzovej koncert. A potom na Erasmus meeting do Parlament pubu...Ne nenudíme se, to fakt nejde. :)

...to be continued...







AddThis Social Bookmark Button


3 komentářů: to “ víkend a něco okolo toho

  • Sáruška
    9. února 2009 v 11:47  

    jooo...Laško, to jsem viděla prodávat v Chorvatsku, mají skvělý názvy piv...a jinak obdivuju ty kytky, já nemám na koleji žádnou (sice mám kytky moc ráda, ale asi by tu brzo chcíply:)

  • paní učitelka M.
    10. února 2009 v 1:06  

    jooo...Laško...FUJ Laško! Včera jsem si dala na koncertě jedni malý a celou druhou část jsem trpěla křečema v břiše a pocitem na zvracení. A to se mi u normálních piv fakt nestává...

  • Andy
    10. února 2009 v 7:52  

    z čehož plyne, že to tam asi tak dokonalý neni, když tam není pořádný mok!! ne, dělám si srandu, Laško ochutnám až přijedem na návštěvu a pak se uvidí :) Doufám, že už Miri tiše plánuješ, co všechno nám ukážeš..:)

  © Blogger template Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP