1. měsíc  

čtvrtek 5. března 2009

To přímo svádí k nějaký rekapitulaci. :)

Ale nevím, moc se mi do toho nechce. Co bych vám k tomu asi tak mohla povědět, když to tu všechno průběžně čtete?

Škola. To, že do školy spíš nechodíme, než chodíme, je asi jen problém nás 5, jak tak pozorujem...ostatní maj ze školy dokonce i stresy a první zkoušky a písemky. Nu což, my si nestěžujem. :)

Jídlo. Jídlo je velká, velká kapitola sama pro sebe a rozhodně se někdy dočkáte detailního popisu, jak se tu stravujem. A jídelní album taky bude. Hlady rozhodně netrpíme, jen máme trochu problém s tím, že v Mercatoru (spolu se Sparem, jedinej supermarket tady) maj opravdu malej výběr a hodně nám chybí český typický věci jako chleba, svíčková, knedlíky, bramborový knedlíky, utopenci, pořádná šunka, šišky salámu, buchty atd....jen o tom píšu a chce se mi brečet. :) Ještě že brzy začnou jezdit návštěvy a dovážet to, co si poručíme. :)

Nuda. Neexistuje, neznáme!

Zábava.
Stále. Pořád se něco děje, něco vymejšlíme...

Stesk.
Vůbec. Za prvý na to není čas a za druhý na to nejsou podmínky. Ne, že bysme nevzpomínaly...ale v době internetu to opravdu není aktuální problém.

Nový kamarádi. Ano. :) Nespočet čechů a samozřejmě i cizinci. Bohužel nemáme nějakou multikulturní partu...jenomže to už je jaksi dáno tím, že je nás 5 češek....z toho se těžko dělá nějaká promíchaná stálá společnost. :)

Město. Během jednoho tejdne jsme ho poznaly natolik, že není možný, abysme se už teď ztratily. Je opravdu maličký. A na to, že to je hlavní město teda taky...jak to říct...nevybavený. Vždycky, když chcem něco sehnat, tak s tím máme velký problémy. V centru například není ani jedno elektro. O velkým supermarketu jsem psala. Nábytek a potřeby do domácnosti, bez šance. A tak bych mohla pokračovat. Oni to totiž všechno šoupli na okraj města, do obrovskýho nákupního centra - BTC. Ale komu by se tam chtělo furt jezdit...

Bydlení.
To jsem si schválně nechala na konec. Víte, že bydlíme na nejhorších a nejlevnějších kolejích. A zvykly jsme si. :) A zútulnily si to podle sebe (fotky budou na konci ;) ). Ale když jsme včera viděly Lukášovi koleje. úúúúúú. To je luxus, to je nádhera, to by se to žilo. :) Ticho, klid, žádný každodenní slovinský celonoční párty. Vlastní kuchyňka, koupelna i záchod v apartmánu....žádný hodinový chození po chodbách...Tady je ale zase hodně dobrý, že se tu všichni zdraví, neignorujou se (i když mě to teda i po měsíci, dělá stále problém :) ).
Se spolubydlícíma to máme zajímavý. :) Kačina Polona je prej úplně skvělá a moc si rozuměj. Lucčina Jasmína byla výborná, ale dneska se bohužel odstěhovala (z důvodů nesnesitelnejch a neohleduplnejch vedle bydlících slečen). Moje Petra je hrozně přátelská a upovídáná....někdy až moc. :) Ivčina spolubydlící v pokoji za ten měsíc spala asi 3x, takže o ní nc nevíme. No a Bářina Makumba (tak se nejmenuje...to je přezdívka, kterou ji dala Lucka) je tlustá, nekomunikativní, včetně nalezlá s notebookem nebo přítelem nebo obojím na posteli. Inu Bára se asi bude stěhovat, protože to je prej opravdu nepříjemný.

A teď naše pokojíčky. ;)


Kačin



Lucčin



Ivčin



Bářin


Mirčin




AddThis Social Bookmark Button


3 komentářů: to “ 1. měsíc

  © Blogger template Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP